5 Tips om klanten te werven voor jouw beautysalon!

door | jan 11, 2023 | Branding

Je salon ziet er spik en span uit, je hebt de juiste certificaten én je bent klaar om nieuwe klanten te verwelkomen. Als eigenaar van een schoonheidssalon wil je natuurlijk ook een fijn klantenbestand opbouwen en ervoor zorgen dat je klanten mond-tot-mond reclame maken voor je. Maar hoe zorg je überhaupt voor je eerste klanten? Je buurmeisje of beste vriendin is al een start. Maar nieuwe, nog onbekende mensen werven gaat nog een stapje verder dan dat. Marketing is dan ook de ideale manier om klanten te werven voor jouw beauty / schoonheidssalon. Maar waar begin je? Ik heb speciaal voor jou 5 tips samengesteld die je helpen om klanten te werven voor jouw salon.

beauty salon pakket

1. Zorg voor een professionele online aanwezigheid 

Veel mensen zoeken tegenwoordig in Google naar een bepaalde dienst bij een beautysalon. Door professionele social media kanalen te hebben én vindbaar te zijn op google, kun je een goede eerste indruk maken en potentiële klanten aanzetten om een afspraak te maken. Naast Instagram en Facebook is TikTok in grote opmars en dit geldt ook zeker voor de salon branche. Zorg met je online presentatie dat het duidelijk is wat de diensten zijn die je aanbied, de prijzen en op welke manier mensen een afspraak kunnen maken. Een Google bedrijfsaccount is hierbij een must!

2. Maak gebruik van referenties

Vraag aan tevreden klanten of ze bereid zijn om jouw salon aan te bevelen aan hun vrienden en familie. Dit kan leiden tot nieuwe klanten die dan al ‘warm’ gemaakt zijn voor je salon en waarschijnlijk sneller zullen terugkeren voor een volgende afspraak.

3. Bied speciale aanbiedingen of kortingen aan

Door speciale acties of een Loyalty programma aan te bieden in je beauty salon zijn mensen sneller geneigd om een (herhaal) afspraak te maken. Met een loyalty programma. Denk aan een spaarkaart of een aanbreng korting. Voor je vaste klantenbestand is bijvoorbeeld een recensie actie ontzettend waardevol, op die manier verzamel je positieve reviews online.

4. Gebruik lokale marketing

Gebruik je omgeving om je salon onder de aandacht te brengen bij mensen in de buurt. Dit kan bijvoorbeeld door middel van flyers, advertenties in lokale kranten of samenwerking met andere bedrijven in de buurt. 

5. Maak je beautysalon ‘Instagrammable’

Maak jij na uitgevoerde behandelingen altijd foto’s van het resultaat? Denk er eens over na om iets extra’s toe te voegen in jouw foto’s. Vaak maken vrouwen in de auto of in de trein even een selfie om te zien hoe het eruit ziet en sturen ze deze door naar vriendinnen of delen ze het op hun socials. Om ervoor te zorgen dat ze ook zien dat dit het resultaat is van jouw behandeling, is het een goed idee om een hoek in jouw salon te creëeren waar je klanten een foto kunnen laten maken. Zij hebben dan een mooie foto om te delen met je bedrijfsnaam en zo kun jij je klanten inzetten als ‘ambassadeurs’  van jouw salon. Nog een pluspunt: jij hebt content voor je socials én GRATIS meer bereik.

Liever uitbesteden?

Klinkt dit allemaal als een ver van je bedshow? Ik kan jou helpen tijd te besparen en je bedrijf online vindbaar maken. Bekijk hier het beautysalon pakket.

beautysalon
beautysalon

5. Maak je beautysalon ‘Instagrammable’

Maak jij na uitgevoerde behandelingen altijd foto’s van het resultaat? Denk er eens over na om iets extra’s toe te voegen in jouw foto’s. Vaak maken vrouwen in de auto of in de trein even een selfie om te zien hoe het eruit ziet en sturen ze deze door naar vriendinnen of delen ze het op hun socials. Om ervoor te zorgen dat ze ook zien dat dit het resultaat is van jouw behandeling, is het een goed idee om een hoek in jouw salon te creëeren waar je klanten een foto kunnen laten maken. Zij hebben dan een mooie foto om te delen met je bedrijfsnaam en zo kun jij je klanten inzetten als ‘ambassadeurs’  van jouw salon. Nog een pluspunt: jij hebt content voor je socials én GRATIS meer bereik.

Liever uitbesteden?

Klinkt dit allemaal als een ver van je bedshow? Ik kan jou helpen tijd te besparen en je bedrijf online vindbaar maken. Bekijk hier het beautysalon pakket.

beautysalon tips